Напрями наукової діяльності науково-дослідного інституту фізики Одеського державного університету за радянських часів - Філіпова, О.І. (Центр пам'яткознавства НАН України та Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2009)
Статья посвящена советскому периоду научной деятельности НИИ физики Одесского Национального университета им. И. И. Мечникова. В статье проанализирован вклад одесских физиков в развитие теории научной фотографии.