Пошук покладів вуглеводнів на основі аналізу космічної і наземної інформації методами багатокритеріальної оптимізації та аналітичних мереж (на прикладі Дніпровсько-Донецької западини) - Хижняк, А.В.; Архіпов, О.І.; Федоровський, О.Д.; Єфіменко, Т.А. (Доповіді НАН України, 2017)
На прикладі Турутинсько-Рогінцівської зони структур Дніпровсько-Донецької западини обґрунтовано можливість оцінки нафтогазоперспективності ділянок суходолу на основі аналізу космічної і наземної інформації методами багатокритеріальної оптимізації та аналітичних мереж.