Оцінка стану водойм на основі інтеграції космічної і наземної інформації (на прикладі верхів'я Київського водосховища) - Томченко, О.В.; Федоровський, О.Д. (Доповіді НАН України, 2017)
Досліджено способи удосконалення методичного забезпечення космічного геомоніторингу стану водно-болотних угідь на основі комплексування даних дистанційного зондування Землі й наземних спостережень шляхом розроблення відповідних математичних моделей системного аналізу та формування узагальнюючих критеріїв (на прикладі верхів'я Київського водосховища).