Історико-демографічна характеристика населення містечка Пирятин Лубенського полку (за матеріалами сповідних розписів 1758 року) - Ночовний, Ю.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті на основі даних джерел церковного обліку аналізується статево-вікова та шлюбна структура жителів Пирятина другої половини XVIII століття. Підраховано й проаналізовано загальну чисельність, статеву та шлюбну структуру населення міста.