Моделювання тарифо- та ціноутворення на роздрібному ринку електричної енергії України в нових умовах функціонування - Куцан, Ю.Г.; Блінов, І.В.; Іванов, Г.А. (Электронное моделирование, 2017)
Розглянуто проблемні питання, які виникають в процесі моделювання тарифо-та ціноутворення на роздрібному ринку електричної енергії України в нових умовах функціонування. Виконано порівняння структури ціни для споживача в існуючій та новій моделях ринку електричної енергії України. Наведено рекомендації щодо розрахунку тарифів для споживачів, оператора системи передачі та оператора системи розподілу в новій моделі ринку електричної енергії. Запропоновано підходи та припущення щодо визначення вхідних даних, необхідних для моделювання цін на роздрібному ринку до запровадження повномасштабного ринку електричної енергії.