Пам'ятки садибного будівництва на Сумщині як об'єкти пам'яткоохоронної діяльності - Жукова, О.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
Досліджені аспекти історико-культурної цінності збережених пам'яток садибного будівництва Сумської області, що визначають їх як об'єкти пам'яткоохоронної діяльності. Визначення місця садиб Сумщини у вітчизняній історії та культурі, популяризація отриманих результатів формує сприятливу суспільну атмосферу по відношенню до садиб – чинника, що посилює масштаби пам'яткоохоронної роботи.