З історії заснування та розвитку театрів на Сумщині (ХIХ – початок ХХ ст.) - Демиденко, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті висвітлюються питання заснування та становлення театрів на Сумщині (у м. Глухові, м. Ромни, м. Суми). Автор аналізує залежність репертуару театральних постановок від соціокультурних та державотворчих процесів, зміни їх напрямків: від романтично-побутових до реалістично-побутових.