Матеріальне становище міщан Ніжина XVII–XVIII ст. - Лесик, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
Стаття присвячена матеріальному становищу частини міщанства Ніжина XVII–XVIII ст.: купцям, міським урядникам, ремісникам та служникам. Дослідження ґрунтується на деяких архівних матеріалах та Генеральному описі Лівобережної України 1765–1769 рр.