Математическое моделирование процесса распространения радиоактивных аэрозолей внутри радиационно-опасных объектов - Батий, В.Г.; Егоров, В.В.; Рубежан, Ю.И. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2007)
Вирішено нестаціонарну задачу повітряного розповсюдження аерозолів у внутрішніх приміщеннях об’єкта з радіаційно-небезпечними технологіями. Обчислення проводилися на основі уточнених розрахункових методик. Як приклад наведено результати розрахунків розповсюдження аерозолів при можливій аварії, пов’язаній з падінням і розгерметизацією відпрацьованої тепловиділяючої збірки в процесі її завантаження в контейнер з метою транспортування в сховище. Отримані результати можуть знайти застосування на діючих об’єктах атомної енергетики.