Локализация ядерно-опасных скоплений топливосодержащих материалов - Высотский, Е.Д.; Ключников, А.А.; Краснов, В.А. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2007)
Представлено результати аналізу експериментальних даних і модельних розрахунків, що дали змогу виявити й локалізувати в підреакторній плиті дві зони проплавлення, в яких знаходяться скупчення паливовмісних матеріалів з концентрацією палива більше 40 % і спостерігається постійна присутність води. Попередні оцінки масових і геометричних параметрів скупчень дають підстави вважати їх зонами критмасового ризику.