Необычные аэрозоли в выбросах из объекта «Укрытие» в феврале 2006 г. - Огородников, Б.И.; Будыка, А.К.; Звеницкий, М.И.; Дубас, В.Н.; Краснов, В.А.; Ширин, Д.И. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2006)
Показано, що в середині лютого 2006 р. у вентиляційний канал “Байпас” об’єкта “Укриття” надійшли субмікронні аерозолі ¹³⁷Cs, що утворилися при зварювальних роботах під час виконання стабілізаційних заходів.