Об’єктивізація концепції “довічного” супроводу зони відчуження, наявність та необхідність подолання людського фактора в супроводі ядерних підприємств та установок - Дряпаченко, І.П. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Пропонуються концептуальні ідеї та підхід щодо розробки регламенту довгострокового супроводу ядерно-технологічних об’єктів та їх впливу на оточуюче середовище спадкоємною діяльністю декількох поколінь виконавців.