Супутникові технології радіонавігації та радіозв'язку в залізничній галузі - Скорик, Є.Т.; Пасічник, Л.П.; Кондратюк, В.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Розглянуто питання застосування супутникових технологій радіонавігації і мобільного радіозв'язку в залізничній галузі при створенні автоматизованих систем управління залізничним транспортом для забезпечення безпеки руху й оперативного контролю стану транспортних магістралей. Приведено приклади використання подібних систем за кордоном. Оцінено можливість і необхідність використання цих прогресивних технологій в Україні.