Античні контексти топонімії Сіверщини - Тищенко, К.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття підсумовує студії ознак контактів з античним Єгиптом, виявлених у топонімії України методом контекстування. Істотна частка висновків цих досліджень стосується Сіверщини.