Вишгород та вишгородці у творах Борисоглібського циклу - Бібіков, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглядаються дані про місто Вишгород, наявні у давньоруській житійній літературі. Підсумовуються відомості творів Борисоглібського циклу щодо історичної топографії та соціальної структури Вишгорода, реконструюються окремі події історії міста. Особлива увага приділяється питанням політичної та церковної організації.