Забудова та вулиці м. Мени у другій половині XVII−XVIII ст. - Казіміров, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті охарактеризовано забудову та вуличну мережу міста Мени упродовж XVII–XVIII ст. Розглядається планування міських укріплень та замку Адама Киселя. На основі вперше відкритих відомостей здійснюється реконструкція вуличної мережі містечка XVIII ст. з розташуванням об’єктів адміністративного, культового, торгового призначення та приватних садиб. Спираючись на ці дані, автор приходить до висновку, що значна частина тогочасних вулиць зберегла свій напрямок і на сучасній карті Мени.