Аналіз магнітудної чутливості сейсмічного комплексу, встановленого на УАС Академік Вернадський для сейсмічних подій з району Сандвічевих островів - Ващенко, В.М.; Гордієнко, Ю.О.; Шапка, В.М.; Каплаушенко, В.М.; Лящук, О.І. (Український антарктичний журнал, 2006)
У статті розглядаються результати аналізу магнітудної чутливості сейсмічного комплексу, встановленого на українській антарктичній станції Академік Вернадський. Введено поняття магнітудного порогу як оцінки можливості виявлення сейсмічних подій з певного регіону. Представлен результати аналізу магнітудної чутливості для району Сандвічевих островів.