Молекулярно-біологічні маркери для аналізу генетичної мінливості популяції пінгвінів Дженту (Pygoscelis Papua) з Антарктичного півострова - Драницина, A.С.; Телегеєв, Г.Д.; Дибков, М.В.; Чумаченко, І.Н.; Безруков, В.Ф. (Український антарктичний журнал, 2006)
Проведено оцінку молекулярно-генетичного поліморфізму особин ослиного пінгвіна – дженту (Pygoscelis papua) за маркерами RAPD та визначено максимальну (приблизно 9000 п.н.) і середню довжину теломер особин пінгвінів даного виду приблизно 6300±1256 п.н. для дорослих особин та 8100±828,4 п.н. для пташенят.