Деякі особливості циркуляції атмосфери в районі Антарктиди - Швень, Н.І.; Петренко, К.В.; Клок, С.В. (Український антарктичний журнал, 2006)
Розглянутo багаторічні зміни термічного, вітрового режиму й атмосферного тиску в районі Антарктики та їх зв’язок зі змінами атмосферної циркуляції навколо Антарктичного материка. Відзначено протилежний знак тренду швидкості вітру на станціях, розташованих на Атлантичному узбережжі та узбережжі Індійського океану. Обговорюється вплив стокових вітрів на зменшення швидкості вітру на станціях Мирний та Дюмон-Дюрвіль.