Влада, суспільство, родина в листах Григорія Ґалаґана до дружини (січень–травень 1858 р.) - Будзар, М.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглянуто вибірку листів Григорія Ґалаґана до Катерини Ґалаґан за перші півроку 1858 р., коли він долучився до підготовки Селянської реформи. Доведено, що листування відтворює складну мережу соціальних контактів Г. Ґалаґана та містить важливу інформацію про суспільні настрої в Лівобережній Україні та в Російській імперії загалом на початковому етапі проведення реформи.