Ніжинське міське громадське управління у справі «збереження народного здравія» (остання чверть ХІХ – початок ХХ ст.) - Дмитренко, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті висвітлені співпраця міських думи та управи в справі покращення медичного обслуговування населення Ніжина, запровадження та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів і санітарних норм.