Роль Глухівського земства у становленні музейної справи на початку ХХ століття - Мельник, М.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття висвітлює роль земської установи у процесі становлення та розвитку музейної справи в Глухівському повіті на початку ХХ ст.