Особливості вимірювання атмосферних опадів на Українській антарктичній станції Академік Вернадський - Клок, С.В. (Український антарктичний журнал, 2010)
Проаналізовано результати вимірювань атмосферних опадів на Українській антарктичній станції Академік Вернадський. Проведено порівняльний аналіз цих даних із середньостатистичними даними та даними розрахунків по результатах спостереження за снігонакопиченням і запасами вологи в снігу в даному районі. Отримані результати свідчать про істотні втрати при прямих вимірюваннях опадів на станції. Запропоновано можливі підходи до вирішення даної проблеми.