Діагностика азимутальної компоненти міжпланетного магнітного поля за даними антарктичної магнітної обсерваторії - Сумарук, Ю.П. (Український антарктичний журнал, 2008)
Розроблено методику діагностики азимутальної компоненти міжпланетного магнітного поля за даними антарктичної магнітної обсерваторії Восток. Співставлення виміряних та обчислених за даною методикою середнього даних значень азимутальної компоненти дає задовільні результати.