Геомагнітна активність та зміна баричного поля на станції Академік Вернадський - Сумарук, Ю.П.; Сумарук, П.В. (Український антарктичний журнал, 2008)
Показано, що в реґіоні антарктичної станції Академік Вернадський спостерігається обернена кореляційна залежність між величиною дисперсії атмосферного тиску та геомагнітною активністю. Вона змінюється з сезоном і краще виражена для місцевої зими.