О сезонных и межгодовых колебаниях уровня Мирового океана на побережье Антарктиды, а также о возможной роли таяния льдов в его повышении - Белевич, Р.Р.; Буров, А.М.; Неверовский, И.П.; Скипа, М.И. (Український антарктичний журнал, 2008)
На підставі аналізу рядів середньомісячних висот рівня восьми прибережних станцій Антарктиди виділено час (місяць) настання екстремумів і величини їх амплітуд у сезонному ході даної характеристики. У міжрічній мінливості рівня виявлено періоди й амплітуди домінуючих довгоперіодних хвильових збурень. Зроблено спробу, застосувавши метод водного нівелювання й вибравши Брест як реперну станцію, оцінити (за трендами міжрічних коливань рівня станцій) кількість води, що розтанула та потрапила у Світовий океан з Антарктиди. У результаті розраховано кількість талої води, що потрапила за даний період із Антарктиди у Світовий океан. Аналогічні орієнтовні оцінки було проведено також для о. Гренландія і Північного Льодовитого океану. Отримані об'єми води, що потрапили до Світового океану від названих об'єктів, хоча вони й оціночні та дискусійні, представляються правдоподібними і близькими до істинних.