Вплив північноатлантичної осциляції на часовий розподіл опадів: метод вейвлет-розкладання - Русов, В.Д.; Глушков, О.В.; Ващенко, В.М.; Павлович, В.М.; Лобода, Н.С.; Патлашенко, Ж.І.; Хохлов, В.М.; Свинаренко, А.А.; Солонко, Т.В. (Український антарктичний журнал, 2008)
Проаналізовано вплив Північноатлантичної осциляції (NAO) на часові зміни опадів над Україною за допомогою методу вейвлет-розкладання. Показано, що найбільші коефіцієнти кореляції між індексами NAO та місячними сумами опадів відзначаються для заходу України і для періоду тривалого домінування однієї фази NAO.