Вплив меланіну з антарктичних дріжджів на збереженість поголів'я поросят при відлученні - Чижанська, Н.В.; Берегова, Т.В. (Український антарктичний журнал, 2009)
Особливо високий рівень смертності серед свиней спостерігається при відлученні поросят. Головною причиною такого явища є стресовий стан. Одним із найбільш перспективних шляхів профілактики наслідків стресу при відлученні поросят, направлених на підвищення загальної резистентності організму, є застосування біологічно активних речовин в раціонах для годівлі молодняку свиней. Одержані нами дані та дані інших авторів про антистресову дію меланіну слугували підґрунтям для експериментів із застосуванням меланіну на сільсько-господарських підприємствах, що спеціалізуються на вирощуванні свиней. В результаті проведених досліджень встановлено, що додавання меланіну до корму в період відлучення поросят від свиноматок усуває їх захворюваність та на 100% зменшує загибель тварин.