Теоретичні основи дослідження архітектури Гетьманщини - Вечерський, В.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена сучасним теоретичним підставам наукових досліджень історії архітектури України XVII–XVIІI ст. Проаналізовано основні концептуальні підходи, виділено перспективи подальших розвідок у даному напрямі.