Початки української етнокартографії (друга половина ХІХ ст.) - Падюка, Н. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Досліджуються перші етнічні карти українських земель, створені у другій половині ХІХ ст. вітчизняними вченими. Подається опис українських етнічних меж, зображених на згаданих картах. Визначається їхнє наукове значення.