Глухів. Окупація (з приватних записів В.М. Заїки 1943 р.) - Заїка, В.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті уперше публікуються уривки з щоденника уродженця міста Глухова, педагога Володимира Миколайовича Заїки, який він почав вести з 1 січня 1943 року. У цьому важливому історичному джерелі міститься знауща інформація про захоплення міста восени 1941 р., репресивну політику окупаційної адміністрації та його визволення Червоною Армією.