Наукові студії Юрія Лащука в культурній керамології України 1955−1985 рр. - Чечель, Ж.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена науковій діяльності видатного українського дослідника кераміки Юрія Лащука в період з 1955 по 1985 роки. Проаналізовано студії, які презентують гончарні осередки: монографії, енциклопедичні видання та статті.