Логіки локально-еквітонних предикатів: семантичні властивості та секвенційні числення - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2003)
Пропонуються композиційно-номінативні логіки локально-еквітонних предикатів. Такі логіки зберігають основні дедуктивні властивості класичних логік, але мають значно багатший клас моделей. Вивчаються семантичні властивості цих логік, відношення логічного наслідку для множин формул, будуються відповідні секвенційні числення, на їх основі доводяться теореми коректності та повноти.