Ценотичні зв'язки біоти суходолу островів Західної Антарктики - Дикий, І.В.; Царик, Й.В.; Шидловський, І.В.; Трохимець, В.Н.; Головачов, О.В. (Український антарктичний журнал, 2012)
Уперше на матеріалі, зібраному впродовж 11-ї та 14-ї Українських антарктичних експедицій (2006-2007 та 2009-2010 рр.), було проведено дослідження ценотичних зв’язків біоти суходолу островів Західної Антарктики та з’ясовано їхнє значення для формування біогеоценозів антарктичної тундри. Серед ценотичних зв’язків біоти суходолу було акцентовано увагу на фабричних, форичних і топічних зв’язках.