Ріст рослин при різних температурних умовах: чи відрізняються рослини Антарктики - Матвєєва, Н.А.; Чапкевич, С.Е.; Дробот, К.О.; Дуплій, В.П. (Український антарктичний журнал, 2012)
Досліджено вплив знижених (+3°С) та підвищених (+36°С) температур на приріст маси та накопичення поліфруктанів у рослинах Warnstorfia fontinaliopsis (Müll. Hal.) Ochyra та Lemna minor L. оказано, що дія знижених та підвищених температур (+3°С та +36°С) на рослини антарктичного моху W. fontinaliopsis та на рослини ряски L. minor має схожий характер і виражається у зниженні приросту маси рослин (Δm), причому чим більший термін дії зниженої температури на рослини, тим значнішим є зменшення приросту маси.