Перенесення складових антарктичної трав'янистої тундрової формації домініканським мартином в регіоні Аргентинських островів (Прибережна Антарктика) - Парнікоза, І.Ю.; Дикий, І.В.; Іванець, В.Ю.; Козерецька, І.А.; Рожок, А.І.; Кунах, В.А. (Український антарктичний журнал, 2012)
Метою цієї роботи було дослідити роль судинних рослин у побудові гнізда домініканським мартином (Larus dominicanus) в реґіоні Аргентинських островів. Проаналізовано матеріал, зібраний в реґіоні протягом сезону 2009/10 рр. Проаналізовано також матеріал, загублений птахами під час переносу.