Порівняльний аналіз показників популяційної успішності Deschampsia antarctica в районі Адміральської бухти (о. Короля Георга, Прибережна Антарктика) - Парнікоза, І.; Ожередова, І.; Мірюта, Н.; Козерецька, І.; Смикла, Дж.; Кунах, В. (Український антарктичний журнал, 2013)
Існує необхідність моніторингу успішності популяцій судинних рослин Антарктики в умовах регіонального потепління. Однак питання, наскільки успішність, оцінена за одним з цих показників, корелюватиме з такою за іншим показником, залишається відкритим. Упродовж сезону 2005/06 рр. було вивчено шість популяцій Deschampsia antarctica, що зростають у районі Адміральської бухти (о. Короля Георга), за низкою показників успішності: за індивідуальним проективним покриттям, деякими біометричними параметрами та відносним вмістом ДНК у ядрах клітин паренхіми листків.