Іван Мазепа – ктитор Троїцького собору в Чернігові - Миколайко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті йдеться про мецената Троїцького собору у м. Чернігові – Івана Мазепу. У живописі храму володаря булави зобразили в образі його небесного покровителя − Іоанна Предтечі, і у написі на стіні було написано, що коштом ясновельможного гетьмана збудовано собор.