Композиційні логіки номінативних даних - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2003)
Пропонуються логіки, орієнтовані на специфікації програм. Логіки будуються в семантико-синтаксичному стилі на основі композиційно-номінативного підходу. Перша з них (неокласична композиційна логіка) є логікою еквітонних предикатів над нескінченними іменними множинами, вона зберігає основні властивості класичної логіки предикатів. Друга логіка (над скінченними номінативними даними) є конкретизацією першої, на її основі визначається клас багатозначних натурально (абстрактно) обчислюваних функцій над номінативними даними.