Організація схем взаємодії відомчихінформаційних систем в інтегрованій міжвідомчій інформаційній системі - Алексєєв, В.А.; Ільїн, С.А.; Мягкова, Л.А.; Терещенко, В.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2003)
Пропонується підхід до створення інтегрованої міжвідомчої інформаційної системи, який враховує можливі варіанти схем взаємодії в межах системи її компонентів — відомчих інформаційних систем. Подається порівняльний аналіз варіантів схем взаємодії та їхнього застосування при реалізації такої інтегрованої системи.