Глобальне потепління: внесок атомної енергетики - Ситник, К.; Багнюк, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Всебічно проаналізуються техногенні чинники теплового забруднення біосфери, екологічні наслідки функціонування ТЕС та АЕС. Наголошено, що атомні електростанції, які є джерелом водяної пари, не лише не зменшують, а й посилюють парниковий ефект. Підкреслено, що розв'язанню проблеми глобального потепління сприятиме ширше використання відновлюваних енергоносіїв і впровадження енергоощадних технологій.