Порівняльний аналіз існуючих підходів до інтерактивного організаційно-технологічного моделювання будівельного виробництва - Бабич, В.І.; Перевертун, І.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Стаття присвячена проблемам організаційно-технологічного моделювання будівельного виробництва з використанням інформаційних технологій та інтерактивного режиму. Розглянуті існуючі підходи до цієї проблеми (мережеві графіки та графіки Гантта, циклограми, мережі Петрі тощо) та побудовані на їх основі програмні продукти. Вказано на переваги та недоліки цих підходів для промислового використання. Запропоновано власний підхід, що базується на поєднанні етапів технологічної підготовки будівельного виробництва (ТПВ), комплексного балансування (КБ) та оперативно-календарного планування (ОКП) в одну схему, використанні лінгвістичних засобів для опису складних технологій будівництва та зручному балансуванні потреб у ресурсах за наявними потужностями.