Книги з бібліотеки Самійла Величка, канцеляриста Війська Запорозького - Таїрова-Яковлева, Т.Г. (Український історичний журнал, 2017)
Ідеться про історію виявлення бібліотеки С.Величка, дається її характеристика, описуються ориґінальні інскрипти, робляться припущення про первісне місце перебування книгозбірні та про те, як вона потрапила до Російського державного архіву давніх актів.