Пошук мультимедійних об’єктів за контекстом та метаописами гіпермедійних інформаційних ресурсів - Рогушина, Ю.В.; Гришанова, І.Ю. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Аналізуються типи та формати подання мультимедійної інформації, її розташування в гіпермедійних ресурсах. Розглядаються питання, пов'язані з пошуком мультимедійних об’єктів, поданих в Інтернеті, на основі аналізу контексту і метаописів інформаційних ресурсів, що містять посилання на такі об’єкти. Для підвищення релевантності пошуку пропонується порівнювати контекст і метаописи мультимедійних об’єктів з онтологією предметної області, що цікавить користувача.