Сучасні парадигми освітньої діяльності музеїв - Ключко, Ю.М. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Стаття присвячена аналізу тенденцій сучасного розвитку освітньої діяльності музеїв в контексті соціокультурних трансформацій музейного середовища; визначенню основних напрямів діяльності музеїв у XXI ст. як активних учасників культурних, національних процесів в умовах глобалізації та інформатизації суспільства.