Алгоритми вимірювання електричних параметрів асинхронних двигунів - Бурбело, М.Й.; Кравець, О.М. (Інститут електродинаміки НАН України, 2009)
В статті обґрунтовано можливість підвищення точності визначення параметрів АД в системах діагностичного контролю та векторного керування. Досліджено, що при реалізації цифрових квазізрівноважених вимірювальних каналів доцільно використовувати як інформативні параметри системи зрівноваження внутрішні недоступні змінні (похідну потокозчеплення та потокозчеплення) асинхронного двигуна, що забезпечує роздільність контурів регулювання.