Про міжнародні з’їзди славістів та їхню науково-суспільну роль - Булаховська, Ю. (Слово і Час, 2008)
У статті висвітлено спогади авторки про Міжнародні з’їзди славістів 1958 р. в Москві та 1983 р. в Києві. Окреслено їхню науково-суспільну роль.