Модель оцiнювання якостi емоцiйної регуляцiї професiйної дiяльностi працiвникiв за умови роботи з пiдвищеною небезпекою - Кальниш, В.В.; Стасишин, Р.О.; Оліскевич, М.О. (Кибернетика и вычислительная техника, 2017)
Розроблено концепцію моделювання, засновану на застосуванні багатофакторної регресійної пробіт моделі. Це дозволяє оцінювати вірогідність ризику погіршення якості емоційної регуляції для конкретного працівника на основі інформації про його емоційний стан. Статистично значущий вплив на ризик погіршення емоційного стану працівника мають характеристики відчуття сили і енергії, імпульсивної реактивності та рівня психічної депресії. Підвищення імпульсивної реактивності працівника зумовлює збільшення ризику критичного погіршення якості емоційної регуляції. Встановлено, що вплив цього чинника є сильнішим в порівнянні з впливом рівня психічної депресії. Показано, що приналежність до різних вікових груп не є суттєвим фактором, який впливає на ризик погіршення якості емоційної регуляції слюсарів оперативно-виїзних бригад на підприємствах електроенергетичної галузі.