Теоретико-методичні основи комплексного анализу та оцінювання екологічності природно-техногенних об’ектів - Козуля, Т.В.; Ємельянова, Т.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2016)
Запропоновано комплексний підхід до оцінювання стану природно-техногенних об’єктів з позицій сталого розвитку на різних рівнях дослідження природно-техногенних об’єктів. Виконано комплексну оцінку екологічності на основі MIPS-аналізу і ризик-оцінки стану економічної, екологічної та соціальної складових об’єктів з метою підвищення якості прийняття рішень щодо зниження ступеня небезпеки у стані природно-техногенних систем. Подано алгоритмічне забезпечення для реалізації комплексної методики оцінювання відповідності вимогам екологічної якості за еколого-соціально-економічними аспектами досліджених систем.