Рівень наукоємності ВВП як фактор економічного розвитку - Лебеда, Т.Б. (Математичне моделювання в економіці, 2014)
Досліджено місце і роль науки в Україні у контексті її впливу на макроекономічну динаміку та розвиток інноваційних процесів. Проведено міжкраїнні порівняння щодо розвитку наукової діяльності та рівня її економічної результативності. Здійснено економіко-математичну оцінку впливу рівня наукоємності ВВП на макродинаміку в Україні.